Search
  • Lydia

Невъзможна ли е днес любовта?...


Невъзможна е любовта в днешно време… Невъзможно е да задържиш нечие внимание за по-дълго от „Здр… Кво праиш?...“ – „Извинявай, може ли да пишеш на български, моля?“ и … край на комуникацията. Толкова дълго. Невъзможно е да стигнеш до истински разговор, защото единственото, което интересува пишещия е как да ти влезе под полата (респективно жените – Колко пари има отсрещния?). Невъзможно е да подхванеш небрежен разговор за чувства, не дай боже за любов. Невъзможно е, защото изведнъж фейсбук потребителят изчезва от интернет пространството. Невъзможно е да излезеш на истинска среща, защото снимката, която си е качил в профила е доста тунингована и рискуваш да се появи някой, който няма да забравиш цял живот. Или ще се смееш цял живот.

Невъзможна е днешната любов. Защото имаме много „опции“… Те ни гледат от екрана на монитора, или от дисплея на телефона… Като не стане с тоя, продължаваме със следващия от „предложенията“ във фейса… И пак… Празни чатове, празни разговори, празни погледи, празни ръце… Празни души… Бродещи празни желания… Празни легла и празни сърца…

А аз съм си сто-процентова олд-фешънд жена и харесвам истински разговори, истински погледи над чашата с кафе, истинско докосване, и истински секс. Харесва ми да се запознавам лично. Харесва ми да виждам очите, с които се запознавам и да знам, дали това което виждам ми харесва или не, а не да гадая. Харесва ми да се изчервявам леко не пред екрана на лап топа, а пред него. Харесвам личното. Харесвам живото. Харесвам такива едновремешни неща, от ерата преди тач-скрийна.

И ако ме питате днешната любов е невъзможна, защото е виртуална любов. Защото е тач-скрийн любов. И тач-скрийн запознанства. И точно толкова лесно изчезват с един „тач“ (touch).

Какво търсим, хора?... И къде го търсим???... И кога ще осъзнаем най-после, че единственото място, на което може да търсим любовта е в сърцето ни???...

Лидия
33 views0 comments

Recent Posts

See All