Search
  • Lydia

Невъзможна Любов?...„Няма невъзможна любов. Има непотърсена и неповярвана любов. Има неотвоювана любов, поради „Не мога“, „Не знам“ и „Не искам“. Има отказана и заменена от лесни любови любов, но никога – Невъзможна.“

Господи, как вярвам в това! Радвам се, че и Елиф Шафак, която силно уважавам вярва, защото бях започнала да се чувствам като извънземна.

Някой може ли да ми обясни какво означава „невъзможна любов“?

Толкова самотни и безутешни нощи лежах в леглото и разсъждавах върху това, и единствения отговор, до който неразбиращата ми душа стигна беше – само ако другия е умрял. Но, дори и тогава, душата ми поклащаше глава отрицателно: „Не, не!... Дори и да е умрял, тя любовта пак не е невъзможна. Има я! В друго измерение, но съществува!“

И тогава разбрах… Любовта не може да е невъзможна, защото е въпрос на ИЗБОР!

Защо лежах всички онези нощи и си мислех върху този въпрос ли?...

Ами защото преживявах една такава „невъзможна любов“. Ще ме питате „Защо беше невъзможна?“ Честно – Не знам!... Такъв етикет й лепнахме двамата с теб (ти си знаеш кой). Тоест, ти й лепна. Преди много време. Аз се борих да го отлепя и да залепя друг, но ти така и не ми позволи. Дори и когато казваше, че „всичко е наред“, „не е невъзможно, просто ми трябва време“, и така нататък сладко звучащи извинения, дори и тогава знаех, че етикетът е там. Залепен. Завинаги. И няма махане. Не за друго. Не защото действително няма начин. Не защото светът би се възпротивил. Не защото майка ти няма да ме хареса. Не защото приятелите ти смятат, че заслужаваш нещо друго. Не! По дяволите! Не!... А защото ти така избра! Това беше Избор! Твоят избор!

Още една история… Обичам лични истории…

Когато преди време един дълбоко обичан от мен човек се влюби и застана твърдо зад своята любов, която никой от семейството ми не приемаше, защото беше „невъзможна“ (разбирай – „неподходяща“), аз застанах пред него и му зададох само един въпрос: „Любов ли е?“ Той каза „Да, Любов е!“ Нищо друго не ме интересуваше. Застанах твърдо до него и заедно с него зад тази любов. За ужас на всички мои „разумни“ роднини, естествено. Но, знаете ли? Не ми пукаше! Никак! Защото никога не съм пестила време, енергия и оръжия да защитавам Любовта! Когато я има, разбира се!

И така, не вярвам в „невъзможната любов“!

Има не-поискана, непотърсена, не-отвоювана, не-завоювана, нежелана, разумна, бореща се със себе си, криворазбрана, и т.н. любов. Но не и невъзможна!

Има Избор!

Заставам ли аз зад тази любов с всичко, което имам и което нямам?!?

Отказвам ли се от всичко, което аз имам и което нямам в името на тази Любов?!?

Тази Любов най-важното нещо, което имам и което нямам ли е?!?

Ако ви стиска да си признаете – то тази Любов е за вас! Защото сте я заслужили!

Ако не ви стиска и всички други и всичко друго е по-важно (или поне служи за удобно извинение), то тогава вие НЕ заслужавате тази Любов! И тя просто няма да ви се случи!

Но, моля… Не ми се оправдавайте с удобното – „Това е невъзможна любов!“

Айде, моля ви се…

Лидия
64 views1 comment

Recent Posts

See All