Search
  • Lydia

Обичам те! Но мога да те пусна!


„Обичам те!... Но мога да те пусна!"

Можеш ли да кажеш това на човека, който твърдиш, че обичаш? Можеш ли да кажеш, че го обичаш, но можеш да си представиш как го пускаш да си отиде? Ако можеш – браво! Ти наистина го обичаш! По онзи безусловен и божествен начин, по който не боли и няма разочарования. Няма изисквания и несбъднати мечти. Няма претенции и разрушени кули. Без условия, чисто и невинно. Просто обич. Ако обаче не можеш, трудно ти е дори да си го представиш, чувстваш болка докато го изричаш, докато само си го помислиш дори, то тогава твоята любов не е безусловна. Не е чиста и невинна, без болка и претенции... Тогава твоята любов е Нужда! Замисли се, коя нужда запълва този човек, или предмет, животно, място, вещ, или което и да е любимо нещо в живота ти? Нуждата от топлина?

Нуждата от близост? Нуждата от това да не си сам? Нуждата от това да си обичан? Нуждата от прегръдка? Нуждата от какво? Бъди готов да си отговориш честно. Бъди готов да приемеш, че твоята любов не е любов, а нужда и е обсебваща и егоистична. Бъди готов да видиш истината в очите и да я приемеш. По този начин провери всичко в живота си – всичко, което твърдиш, че обичаш. Застани пред него и честно му кажи: “Обичам те! Но мога да те пусна!” И провери как се чувстваш. Чувстваш ли, че света ще свърши ако той си тръгне? Чувстваш ли, че не знаеш какво ще правиш без него? Чувстваш ли болка в тялото си? Или напротив? Чувстваш, че ще ти липсва, защото би предпочела да е до теб, но можеш да го оставиш да е свободен? Чувстваш, че го обичаш толкова много, че за теб е важно той да е щастлив, независимо дали е с теб или не? Чувстваш, че има за какво друго да живееш и какво друго да изпълни живота ти със смисъл? Почувствай! И ако е нужда – осъзнай го и го освободи! Чистата и безусловна любов е тази любов, която не прави хората роби, не открадва независимостта им, нито ги кара насила да останат. Тази любов е любовта, която дава криле, която уважава, която не изисква. Това е любовта, при която можеш да пуснеш другия! А нуждата от другия ни поробва и ограбва, тя ни прави бледи копия на това, което всъщност сме. Нуждата води до болка, страдание и разочарования. Нуждата е рана, която трябва да излекуваме първо вътре в нас. И чак когато сме излекувани и свободни, тогава да потърсим и да споделим с някого безусловната, чиста любов. А твоята любов каква е?...

Лидия

ps - Посветено на всички момичета, които търсят истинската любов и все не я намират. Мили момичета! Потърсете тази любов първо Във Себе си!... Обичам ви!

268 views0 comments

Recent Posts

See All